Loading...

Blog

S-ar putea sa-ti fie util si tie
Home / Blog
18Sep

Despre…cum sa nu trimiti niciodata “la print” imagini in corpul emailului.

Tot pe scurt, o recomandare pentru cei care nu au inca experienta cu fisierele ce trebuie trimise la imprimat :).

Atunci cand nu esti specialist in domeniu, sau nu ai avut experienta inainte cu trimiterea unor fisiere in print la tipografie sau centru de print, este foarte posibil sa fii tentat sa incorporezi imaginea sau fisierul de grafica in corpul emailului. Cam asa…

  • fisier pentru print

Sau …interfata poate sa difere, in functie de clientul de email folosit (gmail, yahoo etc.)

Problema apare la calitatea imaginii, care se pierde odata incorporata in email.
Cauzele acestei pierderi:
1. emailul are capacitatea de a restrange imaginea pentru a o adapta spatiului din corpul de email
2. atunci cand noi o primim si trebuie sa o folosim, nu o putem lua decat prin copy & paste in programul nostru si se mai pierde inca o data din calitatea deja afectata la primul pas.

Rezulta ca va ajunge la imprimare o imagine mult mai slaba calitativ, decat cea pe care o detii tu.
Astfel, ca daca imaginea sau grafica iti permite s-o trimiti prin email, te rog sa folosesti atasamentul (“attach” sau “attachment” sau “files” ) in functie de emailul cu care tu lucrezi.
Folosind exmplul de mai sus cu Microsoft Outlook, te rog sa trimiti fisierul astfel:

  • fisier pentru print

Bineinteles, de cele mai multe ori, imaginile pentru imprimat sunt foarte mari si nu poti fi nici macar atasate, dar trimise “embedded” in email. Acestea se recomanda a fi urcate si transmise prin intermediul ftp-urilor, care acum sunt foarte accesibile si au si varianta free in limita a 1gb, 2gb de transfer.
Daca totusi doresti sa trimiti prin email, atasement, mai poti “salva” putin din MB pe care ii are, folosind Compress and email , cu click –dreapta pe imagine. Astfel imaginea va fi compresata, trimisa pe email, descarcata de utilizator si decompresata, astfel ca nu ii va fi afectata calitatea.

Aceasta “poveste” este perfect valabila si pentru fisierele trimise prin Whatsapp sau Facebook Messenger. Acestea comprima imaginile pentru a le putea trimite, iar cand ajung la utilizator, acestea au deja pierderi de calitate/rezolutie.

Daca ti-a fost utila informatia, ma bucur :). Da-o mai departe pentru a fi utila si altcuiva.