Loading...

Blog

S-ar putea sa-ti fie util si tie
Home / Blog
21Ian.

Cum alegem sa imprimam, in functie de tipul de cerneala?

Atunci cand te intalnesti cu necesitatea unui branding de “imprimat”, fie ca este vorba despre un banner imprimat pe frontlit sau backlit banner, un autocolant pentru vitrina, pentru masina sau pentru personalizarea unui perete, ori despre personalizarea unor simple postere pe suport de hartie, te poti intalni cu cel putin doua variante de imprimare, in functie de tipul de cerneala al echipamentului.

  • Cum alegem sa imprimam, in functie de tipul de cerneala?.

Bineinteles, ca varianta cea mai simpla si de dorit este sa primesti consiliere din partea furnizorului tau de servicii de printing, pentru cea mai potrivita solutie pentru tine.

Daca insa, ai nevoie de cateva informatii de baza, care sa te ajute prin comparatie sa iei o decizie avantajoasa si potrivita tie, iti prezentam mai jos un tabel care evidentiaza diferentele dintre tipurile de materiale personalizate, in functie de tipul de cerneala folosit, predominant existente pe piata din Romania.

Vom compara mai jos cativa factori de luat in calcul atunci cand suntem in fata unei astfel de decizii de luat, factori precum: calitatea/rezolutia, durabilitatea la exterior, rezistenta, cat de prietenoase sunt cu mediul, dar si diferentele de cost.

  • Cum alegem sa imprimam, in functie de tipul de cerneala?.

Am ales cele trei tipuri de cerneala, intrucat acestea acopera majoritar piata furnizorilor de servicii de printing large-format din Romania. Bineinteles ca mai exista si cerneala latex, utilizate de tehnologiile HP, care sunt cerneluri cu durabilitate ridicata, dar acopera o piata mai mica de servicii.

Decizia iti poate fi influentata de oricare dintre factorii de mai sus. Poate in functie de bugetul de care dispui hotarasti sa imprimi ceva pe ecosolvent sau solvent, dar trebuie sa fii atent si la ceilalti factori cu care poti interfera, rezolutia – care este foarte importanta, mai ales la aplicatiile de dimensiuni mici si medii, care stau la o distanta de 1m de ochiul nostru, iar daca nu au o calitate foarte buna, efectul scontat nu va fi atins, iar micutul buget a fost cheltuit inutil.

De exemplu, pentru imprimarea autocolantelor indoor sau a tapetului pe care il utilizam rezidential, in camera noastra, a copilului, este foarte importanta cerneala, pentru ca aceasta in timp sa nu emita compusi organici volatili in ambientul imediat, care ne pot afecta sanatatea.

  • Cum alegem sa imprimam, in functie de tipul de cerneala?.

Daca vom imprima materiale pentru exterior, precum bannerele stradale, conditia principala in general va fi sa reziste foarte mult culorile. Aici vei fi pus in situatia de a cheltui mai putin pentru un banner sau afis imprimat pe solvent sau ecosolvent, dar care isi va pierde din culori in 2-3 ani sau il vei imprima UV, dar va trebui sa suplimentezi bugetul de publicitate.

Si sa nu uitam de factorul “friendly environment”, de care trebuie sa tinem cont din ce in ce mai mult, pentru a ne proteja mediul si pe noi insine.

Sper ca ti-a fost util acest articol sau ca iti va fi la un moment dat :). Noi imprimam UV pe o diversitate mare de materiale, astfel ca ne poti contacta oricand pentru proiectele tale.