Loading...

Blog

S-ar putea sa-ti fie util si tie
Home / Blog
25Ian.

Cand alegem sa folosim tapetul autoadeziv, in locul celui neadeziv…

Alegerea decorului pentru perete nu este un simpla, mai ales cand avem o multitudine de variante in online si in magazine, de la decoruri cu vopsea lavabila, pictura, pana la cele cu tapet.

  • Cand alegem sa folosim tapetul autoadeziv, in locul celui neadeziv…

Decizia de a ne decora peretele cu tapet ne poate fi influentata de modele si designuri “endless”, sau poate chiar peisaje si foto personalizate, mai greu si mai costisitor de reprodus prin pictura.

Daca ne descoperim avantajele utilizarii tapetului in incursiunea noastra in lumea deco, eu vin si iti propun sa acorzi putina atentie asupra avantajului tapetului autoadeziv, fata de cel neadeziv, din hartie.

1. Tapetul autoadeziv se lipeste rapid si usor,

datorita adezivului de pe spate (asemenea autocolantului). Se inlatura hartia liner de pe spatele acestuia si se lipeste foarte usor pe perete, chiar si fara ajutorul unui specialist. Aici, marele avantaj este ca iti salveaza extrem de mult timp fata de cel neadeziv, caruia trebuie sa ii aplici o pasta adeziva si apoi sa te misti destul de repede, pentru a evita uscarea acesteia. Aceasta operatiune de lipire cu pasta a tapetului neadeziv presupune si o oarecare indemanare, care se dobandeste prin experienta. Cert este ca in cazul tapetului nostru autoadeziv, timpul de aplicare a acestuia iti este redus la jumatate! Vei avea spor, iar montajul nu va fi o experienta neplacuta.

2. Odata aplicat pe perete, el poate fi repozitionat in primele aproximativ 5min,

inainte ca el sa inceapa sa sa fixeze pe perete. Astfel ca ai avantajul repozitionarii lui, daca ceva nu a mers cum trebuie din prima, fara ca adezivul sa ramana pe perete sau tapetul sa se deterioreze. Acest avantaj nu il vei regasi la cel neadeziv. Odata pozitionat, acolo va ramane, altfel riscul de a strica fasia de tapet este foarte mare.

3. Cand te-ai plictisit de decor si vrei sa il schimbi, il dezlipesti cu usurinta,

fara a afecta suprafata peretelui si fara ca tapetul sa se rupa bucatele, precum cel neadeziv. Acesta este un mare avantaj, fata de neajunsurile provocate de inlaturarea tapetului neadeziv.

4. Si sa nu uitam de avantajul personalizarii cu designul pe care ti-l doresti,

fara sa fii conditionat de modelele existente in magazinele de retail. Ba mai mult decat atat, il poti schimba de cate ori doresti, fara sa iti afecteze peretele sau sa fie o povara de timp atunci cand il montezi sau il demontezi.

  • fototapet autoadeziv

Orice avantaj al tapetului autoadeziv, in detrimentul celui neadeziv se poate transforma in economie la bugetul alocat decorului de perete, chiar daca bugetul unui tapet autoadeziv este simtitor mai mare, in comparativ cu tapetul de hartie, cel neadeziv.

Costul tapetului autoadeziv poate fi un dezavantaj in fata tapetului neadeziv, dar doar dintr-o singura perspectiva, si anume cea financiara. Daca stii ce iti doresti si intelegi celelalte avantaje pe care ti le aduce, costul nu va fi o piedica.

Tapetul autoadeziv personalizat, nu il vei gasi niciodata in magazinele de retail (in comert), astfel ca proiectul tau se transforma intr-unul special si va avea nevoie de atentie speciala. Il vei realiza pe comanda, la dimensiunile de care ai nevoie, iar sfatul meu este sa iti lucrezi designul cu un specialist, un designer arhitect, care sa ti-l includa armonios in ambientul tau. Iar noi, ti-l putem “ materializa” :).

Daca totusi iti doresti sa arunci o privire in shopul de tapet , unde vei gasi modele la dimensiuni predefinite, dar pe care ti le putem "ajusta" la dimensiunile tale, daca nu ti se potrivesc.

Iti multumesc pentru rabdarea pe care ai avut-o citind acest articol si sper ca ti-a fost util!